Taberele si masurile de preventie

TabereCuSufletIn urma dialogului purtat cu  Administratia Prezidentiala, precum si a raspunsului primit de la Ministerul Educatiei, am creat un set de 10 masuri ca sa ne putem bucura in continuare de Tabere, in deplina siguranta!

Anul acesta am observat ce efecte daunatoare a generat pandemia in randul copiilor si adolescentilor! In primul rand au fost  problemele psihice datorate schimbarii mediului de lucru si a imposibilitaii de a relationa in mod direct cu colegii, insa au fost si diverse somatizari sau manifestari in plan fizic, unele cu efect pe termen lung. Indiferent de solutia de tratament, consideram ca este important sa eliminam cauza prin revenirea, pe cat posibil, la situatia anterioara declansarii epidemiei. Taberele fac parte din viata copiilor, de aceea este foarte important sa le oferim posibilitatea sa se bucure in continuare de ele si sa poata socializa din nou cu copii de aceeasi varsta:)
Nu este usor insa, caci tabara, la fel ca orice grup, reprezinta un pericol potential de contaminare si, prin aceasta, de raspandire a coronavirusului. Si noi suntem parinti si vrem sa ne protejam copiii, asa ca am gandit un plan de prevenire, in 10 pasi cu titluri inspirate din diferite Filme si Povesti🙂

  1. Povesti din Tabere cu Suflet: Taberele vor fi mutate, pe cat posibil, la Vila Tabere cu Suflet de la Sinaia, pentru a putea controla mai bine conditiile de cazare si masa.
  2. Cei 7 Samurai: Taberele se vor desfasura, pe cat posibil, cu un numar redus de copii (maxim 6-7 participanti).
  3. Fulg de zapada: In timpul taberei vom evita pe cat posibil interactiunea cu alte persoane. Vom sta, practic, doar in Bula / Fulgul nostru de zapada.
  4. Masca: Nu stam cu masca, insa, daca este cazul, atunci cand suntem in locuri inchise in care se gasesc si alte persoane, cum ar fi la muzeu sau in telecabina, folosim masca.
  5. Santé: Participarea la tabara este conditionata de semnarea unei fise de sanatate, prin care parintii / tutorii declara pe proprie raspundere orice simptom SARS-CoV-2.
  6. Fahrenheit 451: La intrarea in tabara copiilor li se ia temperatura iar starea de sanatate este monitorizata permanent, urmarindu-se in mod special simptomele specifice infectarii cu SARS-CoV-2.
  7. Sunshine: Copiilor li se explica modul cum actioneaza virusul si importanta spalarii mainilor, instructorii si supraveghetorii poarte in permanenta cu ei sapun, apa si dezinfectant, iar inainte si dupa orice activitate li se aminteste copiilor sa spele pe maini.
  8. Odiseea spatiala: Tot in legatura cu conditiile de igena, la intrarea in Vila a fost creata o zona tampon unde ne lasam incaltamintea de exterior.
  9. The Room: Speram ca nimeni sa nu se imbolnaveasca, insa am luat in considerare si aceasta situatie nefericita si am gandit o procedura pentru cazul in care cineva ar prezenta simptome specifice SARS-CoV-2. Am creat o camera de izolare pentru persoana bolnava, vom purta cu totii masti si ne vom sfatui cu parintii pentru a gasi cele mai bune solutii.
  10. FreeWilly: Organizatorii sunt vaccinati / testati in mod regulat impotriva infectiei cu virusul SARS-CoV-2, insa accesul in tabere nu este limitat functie de prezentarea certificatului COVID 19, iar de-a lungul pandemiei nu s-a cerut in niciun moment testarea copiilor care vin in tabere, pentru a nu creste artificial costul activitatilor.

Aceste masuri se pot modifica. Pot aparea altele noi sau altele pot fi inchise. Urmarim constant recomandarile oferite de autoritati, precum si reglementarile instituite, pentru a le putea integra in acest plan. De asemenea, suntem deschisi ca de obicei la orice sugestie, astfle ca impreuna sa trecem peste aceasta perioada. Va multumim!

Foto: Tabere cu Suflet

70 thoughts on “Taberele si masurile de preventie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s