Tabara Cercetasilor – In Drumetie

TabereCuSuflet0033 Cercetasii au profitat de vremea frumoasa si au urcat cu telecabina la Cota 2000, unde au facut un traseu frumos prin Rezervatia naturala Coltii lui Barbes si Cascada Vanturis!

Astazi am avut parte de o vreme rece, iar sus batea si vantul, asa ca ajunsi la Cota 2000 ne-am echipat cu toate hainele pe care le aveam si am pornit, curajosi, in drumetie. Prima tinta au fost stancile din rezervatia geoorfologica Masa Ciobanului, iar pe drum am vazut ultimele flori de rododendron (Rhodoreae Ericoideae) din acest sezon!
Dupa ce ne-am ascuns in pestera de la baza si am facut poze pe varful formatiunii, am continuat pe traseul marcat cu punct galben si am intrat in lumea mirifica a Coltilor lui Barbes. Valatucii de ceata urcau din vale, lasand sa se vada din cand in cand abruptul cu stancile uriase. Deasupra Cascadei Vanturis am schimbat culoarea marcajului si am inceput intoarcerea pe la baza stancariei.
La iesirea din zona de abrupt am traversat cateva poieni pline de flori inmiresmate, Bulbuci de munte (Trollius europaeus), Garofite (Dianthus alpinus), Rosulita (Pilosella aurantiaca) sau Trei frati patati (Viola tricolor).

Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s