Academia de Fotografie – Miscarea

TabereCuSuflet0035Astazi, in Tabara de Fotografie, am abordat doua teme: Miscarea si Macrofotografia!

Tabara de Fotografie
Ziua a II-a, 4 august 2020, Program: 9,30- 12,30
Tema: MISCAREA
1. Se poate misca subiectul si aparatul urmarind subiectul care fuge (atunci subiectul iese clar si fundalul miscat, dar trebuie o sincronizare a miscarii aparatului ca sa urmareasca subiectul, (alergatorul, bicicleta, masina, motoreta,etc.). S-a exersat la lumina din prima parte a zilei.
2. Se poate misca subiectul si aparatul ramane fix, efectul fiind ca fundalul e clar, iar subiectul este sters, ca o umbra. (fantoma). S-a exersat in zone umbrite, cu lumina scazuta. S-a lucrat pe modul Pro sau Avansat.

Subiect: Copii alergand
Au participat toti cei sapte elevi care sunt inscrisi la grupa de pictura/foto. Cu totii au fost surprinsi de diferente ale calitatii vizuale obtinute in cadrul fotografiat si au experimentat in perechi, situatii cand au alergat odata cu camera sau cand au stat fixi cu camera si ceilalti au alergat.
Am experimentat impreuna si o serie de fotografii la firul ierbii, tehnica numita macrofotografiere, unde au focalizat foarte multe zone de pe frunze, de pe tulpini, surprizand in cadru diferite animalute sau fructe.Text: D-na Profesoara Angelica Alexa
Foto: Copiii din Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s