Cu bicicleta si caiacul in Rezervatia de Nuferi

caiacIn primul Weekend Activ din aceasta Toamna va propunem una dintre cele mai frumoase ture: cea cu bicicletele si caiacele de la Snagov! Duminica, 13 septembrie, vom pedala pe un nou traseu de biciclete, iar apoi ne vom urca in caiace si vom admira nestingheriti padurea si lacul cu nuferii infloriti:)

Biciclete la SnagovTura Velo de la Snagov este una plina de diversitate! Vom merge pe un traseu nou, pe aleile din padure. Vom pedala pe drumuri forestiere, pana aproape de A2, apoi ne vom intoarce pe un alt drum. La capatul turei vom ajunge pe locul unui sit arheologic, unde au fost descoperite piese ceramice, morminte si mai multe bordeie din vremea dacilor liberi! Mai multe detalii

snagovPlimbarea cu Caiacul de la Snagov reprezinta o reala bucurie pentru trup, minte si spirit! Vom vasli pe un brat al lacului, intr-un perisaj incantator, printre nuferi multicolori si cuiburi de pasari salbatice! Vom putea admira in habitatul natural, printre altele, Nufarul alb (Nymphaea Alba), Nufarul galben (Nuphar luteum) si Nufarul roz sau Lotusul Indian (Nelumbo nucifera), precum si doua specii de plante carnivore, Ostratel (Urtilucularia vulgaria) si Aldrovanda (Aldrovanda vesiculosa). Prin stufaris vom zari cuiburi de Lisite (Fulica atra), Gaste salbatice (Anatidaea) si alte pasari acvatice. Mai multe detalii

Weekend Activ cu Caiacul si Bicicleta

Ce: Tura cu Bicicletele si apoi Tura cu Caiacele, cu respectarea masurilor pentru practicarea sporturilor individuale Mai multe detalii

Cand: Duminica, 13 septrembrie

Unde: Snagov

Ce vom vedea: Padurea Snagov, Rezervatia de Nuferi

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. In cazul in care doriti sa deveniti membru al Asociatiei, va rugam sa completati Formularul de Inscriere. Mai multe detalii

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grupuri de 3 persoane (2 participanti + 1 ghid) si vom respecta regulile igiena si de distantare fizica atat in timpul mersului cat si in timpul pauzelor. Fiecare familie va merge in cate un caiac.

Traseu: Dificultatea traseului de biciclete este redusa, lungimea fiind de 10-15 km iar diferenta de nivel nesemnificativa.
Plimbarea pe lac se face cu caiace sit on top de 2 sau 3 persoane. Distanta de parcurs este de 2 – 3 km, iar timpul estimat este de 1 ora. Pentru siguranta si confort, lansarea la apa se face de pe un pontonul plutitor, cu garda la suprafata apei constanta si cu lansatoare la apa cu role.
Timpul estimat pentru intreaga tura este de 3 – 4 ore.

Ce oferim: Indrumare traseu velo, inchiriere caiac sit on top 2 / 3 locuri, supraveghere copii, apa, masca protectie, spirt sau gel dezinfectant si, nu in ultimul rand, garantia unei zile frumoase:)

Contributie: In mod normal pretul este 70 lei, insa stim ca traversam un moment mai dificil in aceasta perioada, asa ca nu am fixat o suma pentru acesta iesire. Ramane la latitudinea fiecaruia sa ofere cat poate. Mai multe detalii

Card Weekend Activ: Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de gratuitate. Mai multe detalii

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu microbuzul, insa va rugam sa ne spuneti din timp. Costul este de 40 lei / pers.
De asemenea, va putem ajuta cu inchirierea bicicletei, insa avem aceeasi rugaminte – sa ne spuneti cat mai din timp.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate din cauza masurilor impotriva COVID-19. Ocuparea locurilor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Meteo: Prognoza pentru weekend este numai buna, cu soare, 28 de grade si fara precipitatii:)

Info: Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati. Iata cateva imagini de la ultima tura pe acest traseu.

Foto: Tabere cu Suflet

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

One thought on “Cu bicicleta si caiacul in Rezervatia de Nuferi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s