In Canionul de Piatra

Valea lui StanWeekendul acesta am profitat de vremea frumoasa si am facut o minunata drumetie in sudul M-tilor Fagaras in care, echipati cu hamuri si echipament de Via Ferrata, am parcurs unul dintre cele mai spectaculoase canioane din tara!

Valea lui Stan din sudul M-tilor Fagaras formeaza in aval, un sir de cascade si de canione care impresioneaza prin lungime (8 km) si prin roca in care sunt dezvoltate (cuartit, sisturi cristaline, roci metamorfice). De obicei astfel de forme de relief se gasesc mai degraba in calcare, datorita solubilitatii sale ridicate in apa.

Revenind la excursia noastra, am strabatut canioane inguste, am urcat pereti inalti si ne-am catarat peste cascade impresionante:) Spre bucuria noastra, copiii s-au descurcat minunat:) Razvan – mezinul echipei, care nu implinise inca 7 ani – a mers cot la cot cu ceilalti, chiar si pe portiunile mai dificile de Via Ferrata unde greutatea statea in maini si trebuia sa ne lasam pe spate!

A fost o zi plina de lumina si de bucurie, iar vremea a tinut si ea cu noi! Cand ne-am dat jos din masina, era putin mai frig, apoi insa soarele s-a ridicat si razele sale au patruns incet, incet intre peretii inalti de stanca, iar la final ne-am bucurat de o veritabila dupa-amiaza de vara indiana:)

Iata cateva poze de pe traseu:

Foto: Tabere cu Suflet

3 thoughts on “In Canionul de Piatra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s