Cu bicicletele si caiacele in Rezervatia de Nuferi

caiacIn luna octombrie va invitam din nou la Snagov, sa repetam una dintre cele mai frumoase ture – cea cu bicicletele si caiacele in Rezervatia de Nuferi! Traseul de biciclete este modificat putin pentru a putea  vedea  locuri noi, cel de caiace insa a ramas acelasi, asa ca avem toate sansele sa gasim in continuare nuferii inforiti:)

Biciclete la SnagovTura Velo de la Snagov este una plina de diversitate! Vom merge pe un traseu nou, pe aleile din padure. Vom pedala pe drumuri forestiere, pana aproape de A2 si vom vedea urmele unui fost schit, apoi ne vom intoarce pe un alt drum. La capatul turei vom ajunge pe locul unui sit arheologic unde au fost descoperite piese ceramice, morminte si mai multe bordeie din vremea dacilor liberi! Mai multe detalii

snagovPlimbarea cu Caiacul de la Snagov reprezinta o reala bucurie pentru trup, minte si spirit! Vom vasli pe un brat al lacului, intr-un perisaj incantator, printre nuferi multicolori si cuiburi de pasari salbatice! Vom putea admira in habitatul natural, printre altele, Nufarul alb (Nymphaea Alba), Nufarul galben (Nuphar luteum) si Nufarul roz sau Lotusul Indian (Nelumbo nucifera), precum si doua specii de plante carnivore, Ostratel (Urtilucularia vulgaria) si Aldrovanda (Aldrovanda vesiculosa). Prin stufaris vom zari cuiburi de Lisite (Fulica atra), Gaste salbatice (Anatidaea) si alte pasari acvatice. Mai multe detalii

Weekend Activ cu Caiacul si Bicicleta

Ce: Tura cu Bicicletele si apoi Tura cu Caiacele, cu respectarea masurilor pentru practicarea sporturilor individuale Mai multe detalii

Cand: Duminica, 11 octombrie Sambata, 10 octombrie

Unde: Snagov

Ce vom vedea: Padurea Snagov, Rezervatia de Nuferi

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. In cazul in care doriti sa deveniti membru al Asociatiei, va rugam sa completati Formularul de Inscriere. Mai multe detalii

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grupuri de 3 persoane si vom respecta regulile igiena si de distantare fizica atat in timpul mersului cat si in timpul pauzelor. Fiecare familie va merge in cate un caiac.

Traseu: Dificultatea traseului de biciclete este redusa, lungimea fiind de 15 km iar diferenta de nivel nesemnificativa.
Plimbarea pe lac se face cu caiace sit on top de 2 sau 3 persoane. Distanta de parcurs este de 2 – 3 km, iar timpul estimat este de 1 ora. Pentru siguranta si confort, lansarea la apa se face de pe un pontonul plutitor, cu garda la suprafata apei constanta si cu lansatoare la apa cu role.
Timpul estimat pentru intreaga tura este de 3 – 4 ore.

Ce oferim: Indrumare traseu velo, inchiriere caiac sit on top 2 / 3 locuri, supraveghere copii, apa, spirt sau gel dezinfectant si, nu in ultimul rand, garantia unei zile frumoase:)

Contributie: 70 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere Mai multe detalii

Servicii extra: Daca doriti, puteti veni cu noi cu microbuzul, insa va rugam sa ne spuneti din timp. Costul este de 30 lei / pers.
De asemenea, va putem ajuta cu inchirierea bicicletei, insa avem aceeasi rugaminte, sa ne spuneti cat mai din timp.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate din cauza masurilor impotriva COVID-19. Ocuparea locurilor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Termenul limita este joi, 8 octombrie, ca sa stim cum sa ne organizam.

Meteo: Functie de prognoza meteo pot aparea modificari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Info: Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati. Iata cateva imagini de la ultima tura pe acest traseu.

Foto: Tabere cu Suflet

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

One thought on “Cu bicicletele si caiacele in Rezervatia de Nuferi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s