Veliki Preslav

TabereCuSuflet.01031In ultima zi a minivacantei prilejuite de Ziua Mondiala a Educatiei ne-am facut bagajele, apoi am vizitat, de dimineata, Biserica de Aur si Cetatea Veliki Preslav – fosta capitala a Primului Tarat Bulgar!

Primul Imperiu Bulgar a fost un stat medieval din sec VII – XI si care se intindea, la apogeu, de la Mareea Egee pana la Nistru si de la Marea Adriatica pana la Marea Neagra. Cetatea Pliska, pe care tocmai am vizitat-o, a fost prima capitala a imperiului incepand din 681, pentru ca in 893, Boris I sa mute capitala la Preslav.

Am vizitat mai intai Muzeul Arheologic unde am vazut renumitul Tezaur din Preslav precum si diverse vestigii si diferite machete interesante, apoi ne-am suit pe biciclete si am pornit spre Cetatea propriu-zisa care se intinde pe o suprafata uriasa. Am intrat pe Poarta de Nord unde am vazut Zidul cu Graffiti, apoi am intrat in Orasul interior si am vizitat Palatul Regal, Sala Tronului, Fantana Fiala si alte edificii impresionante. La final am iesit pe Poarta de Sud si am vizitat Biserica de Aur.

Iata cateva poze:

One thought on “Veliki Preslav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s