Masca, obligatorie in jurul scolilor

mascaIncepand de astazi trebuie sa purtam masca in Bucuresti, atunci cand ne aflam la mai putin de 100 m de o scoala. De asemenea, la intoarcerea din Austria sau Ungaria este necesar sa intram in carantina!

Conform Hotararii CNSU nr. 47 din 5.10.2020, se aprobă lista țărilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România,  începând din data de 07.10.2020. Printre acestea se regaseste si Austria, ca urmare suntem nevoiti sa anulam oficial Tabara la Schi pe Ghetar din 24 – 31 octombrie, unadintre cele mai frumoase si mai indragite Tabere de Schi! 😦 Iata lista completa a tarilor considerate cu risc epidemilogic ridicat.

Totodata, se stipuleaza necesitatea intrunirii Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv a Comitetului Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă,  în vederea analizării situației epidemiologice la nivelul fiecărei localității și dispunerii de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului.

In urma unei astfel de intrunirii, CMBSU a aprobat Hotararea nr. 19 / 6.10.2020 prin care decide inchiderea restauranetele si cafenelele, cinematografelor si teatrelor.

De asemenea stabilește că în intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. În aplicarea acestui paragraf, Primăria Municipiului București, precum și primăriile sectoarelor 1-6 afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

Linkuri:

Surse: stirioficiale.ro, Instituția Prefectului Municipiului București
Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “Masca, obligatorie in jurul scolilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s