Biciclete, Manastiri rupestre si Via Ferrata

Via Ferrata Mali Lom, NisovoDuminica, 1 noiembrie, va invitam la o noua tura de aventura, cu bicicletele si la Via Ferrata! Vom pedala prin Rezervatia Mali Lom si, echipati cu echipament de alpinism, vom urca pe Via Ferrata pana la Manastirile rupestre, apoi vom cobori in rapel:)
“Este cea mai tare excursie”, iar locul “este foarte interesant” ne-au spus participantii la ultima tura pe acest traseu!

Iata cateva dintre obiectivele pe care le vom vedea in aceasta iesire:

Rezervatia Mali Lom
Mali LomRezervatia Naturala Mali Lom din Bulgaria se afla la doar 80 km de Bucuresti. Lomul mic este un afluent al Lomului Alb, care la randul sau se varsa in Rusenski Lom. Aici se gaseasc numeroase terase, pesteri si alte formatiuni carstice, precum si 3 manastiri rupestre sapate in faleza de pe malul raului. Fauna include numeroase tipuri de pasari si amfibieni, dintre care multe sunt protejate de lege, printre care Vulturul egiptean sau Barza neagra. Afla mai multe

Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena
Manastirea rupetra NisovoManastirea rupestra Sf Constantin si Elena sau Marea Manastire de la Nisovo a fost fondat în secolul XI de către părintele Paul, cunoscut pentru intelepciunea sa. Se spune ca insusi țarul Ivan Asen al II-lea a vizitat personal mănăstirea pentru a-i cere sfatul duhovnicesc. Afla mai multe

Manastirea rupestra Nisovo mica
Tabere cu SufletManastirea rupestra Nisovo mica a fost sapata in stanca, la 15 m deasupra solului. Pe vremuri calugarii urcau pe o scara de lemn care acum nu mai exista, iar singura cale de acces este pe un traseu scurt dar foarte frumos, de Via Ferrata! Se intra printr-un horn ascuns intre doua lespezi de stanca unde se mai ghicesc vechile scari sapate de calugari. La capatul hornului este un traverseu de 4-5 m, apoi se urca pe un perete vertical de aproximativ 10 m, pana la o prispa unde reintalnim vechile trepte ale monahilor. Prispa urca in diagonala catre o incapere unde se mai vad urme de locuire. Afla mai multe

Manastirea rupestra Belbernitsata
Belbernitsata, NisovoVis-a-vis de Manastirea Sf Constantin si Elena se afla o alta biserica rupestra numita Belbernitsata. Pentru a ajunge la ea, traversăm raul Mali Lom pe un pod din lemn, apoi mergem în diagonală spre sud. De-a lungul pantei gasim urmele unui cimitir medieval cu mai multe pietre funerare cu forme interesante, ce amintesc de crucile templierilor. Chiliile au fost sapate intr-o faleza inalta, cu ferestre ce se deschid spre ambii versanti ai falezei. Nu s-au pastrat fresce, insa privelistea deosebita face sa merite tot efortul de a ajunge aici! Afla mai multe

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele + Via Ferrata + Rapel

Unde: Canionul Mali Lom (Bulgaria)

Cand: Duminica, 29 septembrie

Obiective: Manastirea rupestra Sf Constantin si Elena, Manastirea rupestra Nisovo mica, Manastirea rupestra Belbernitsata (functie de timp)

Dificultate: Dificultatea traseului nu este data de lungimea traseului, ceva mai mult de 10 km, si nici de diferenta de nivel care este practic nula, ci de vegetatia luxurianta care creste in canion. Se merge pe drumuri forestiere si pe poteci, pe malul raului.

Cine: Oricine isi doreste sa participe la o tura frumoasa, cu bicicleta:) Primim si parinti. Este recomandat sa aveti putin antrenament si o bicicleta echipata corespunzator.

Membrii: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim: Echipament de alpinism (coarda, ham, anouri, carabiniere), asistenta si instruire la Via Ferrata si la rapel, Ghid insotitor la Tura Velo, apa, produs energizante sau fruct si, nu in ultimul rand, garantia unei ture memorabile:)

Contributie: 120 lei. Reducere 20% pentru detinatorii de carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Servicii extra: La cerere putem sa oferim si transport sau inchiriere bicicleta, insa va rugam sa ne spuneti din timp. Costul pentru transport, inclusiv bicicleta, taxe de pod si vinieta, este de 60 lei / pers, iar inchirierea bicicletei costa tot 60 lei.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 27 octombrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Meteo: Duminica, 1 noiembrie, se anunta o zi frumoasa de toamna:) La Nisovo sunt prognozate temperaturi de 20 de grade, cu 7 ore de soare si sanse de precipitatii reduse.

Masuri anti COVID 19: Ne propunem sa respectam masurile pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. La punctul de intalnire vom lua temperatura participantilor si vom lua decizia daca este cazul sa folosim mastile in timpul activitatii fizice. Va rugam sa ne ajutati sa pastram distanta fizica, precum si conditiile de igiena. Ghizii vor avea apa, sapun si gel dezinfectant.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe acest traseu, precum si un scurt film.


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto & Video: Tabere cu Suflet

One thought on “Biciclete, Manastiri rupestre si Via Ferrata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s