Aventuri in Tara Luanei

Tara LuaneiPrietenii nostri au profitat de vremea minunata din weekend si au facut o excursie in tinutul plin de mistere din Tara Luanei:)

Tara Luanei se afla in M-tii Buzaului, intr-un loc plin de legende, in care se gasesc biserici rupestre, dar si locuri arhaice, incarcate de semnificatii religioase precrestine. Ultima data cand am fost in zona am auzit o Poveste pe care  ne face placere sa vi-o relatam in bunul stil din Tabere cu Suflet:

Bătrânii povestesc că, în vremuri demult uitate, în aceste locuri domnea un rege bătrân și înțelept pe nume Luana. Regele avea o Cetate cu ziduri inalte pana la cer, sub care se spune ca se gaseau Comori nemasurate. Cetatea era luminata zi si noapte de un Copac urias ce stralucea mai tare ca mandrul Soare, iar totii vrajmașii erau tinuti departe de ziduri de lumina Copacului. Apărătorii cetăților erau niste Uriasi viteji, care luptau pentru dreptate, si care erau netemători de moarte, caci de erau arsi in lupta,  regele le vindeca arsurile cu Apa Vie din Valea Izvoarelor.  Pana intr-o zi cand vrajmasii plini de pizma au prins o Vrajitoare care a tradat si le-a spus cumplitul secret, cum ca toata puterea Luanei sta in uriasul Soare. Asa ca, impinși de lacomie si de pizma, vrajmasii s-au suit în care de foc si au doborât Soarele Luanei. Atunci pământul s-a cutremurat din încheieturi, Cetatea s-a surpat, Uriasii au impietrit si au crapat iar capetele lor s-au desprins de trup si au cazut pe pamant. 

Daca nu credeti, la Primavara planuim sa mergem in zona sa vedem Capetele rasturnate si Cetatea ruinata, care inca se mai vad:) Vom vedea si o pestera cu inscrisuri vechi de cand lumea, pe ai carui pereti a fost desenata intreaga Poveste pe care v-am spus-o, de catre o mana care a vietuit in urma cu 4000 de ani!

Foto: Demi Tipa

3 thoughts on “Aventuri in Tara Luanei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s