Prin Codrii de Arama

Weekend Activ, Biciclete, Padure, ToamnaWeekendul acesta am profitat de vremea minunata si am fost sa ne plimbam cu bicicletele prin Padurea cea Mare de la Bolintin. Am pedalat pe Linia Dreapta, Linia Frumoasa si pe celelalte alei din padure, am vizitat doua dintre cele mai vechi Manastiri din Tara Romaneasca, iar pe drum ne-au dat binete cateva caprioare:)

De dimineata ne-am dat intalnire la Manastirea Buna Vestire, despre care se spune ca dateaza din vremea lui Neagoe Basarab (1310 – 1352)! Dupa ce am vizitat-o, ne-am urcat pe biciclete si am pornit pe Linia Dreapta – aleea care despica “Padurea cea Mare de la Bolinitin” si despre care se spune ca dateaza inca din vremea romanilor!

La primele ore era putin racoare la umbra, insa ne-am incalzit usor pe masura ce pedelam. Soarele ne-a insotit si el intreaga zi, dand stralucire padurii si imprumutandu-i din caldura sa. Pe drum am vazut ulii, bufnite si mai multe ciopoare de caprioare!
Dupa ce am iesit din Linia Dreapta am traversat autostrada pe podul pentru animale salbatice, apoi am intrat in satul Cascioare unde am vizitat fosta Manastire – astazi Biserica Vovidenia – veche ctitorie a Stolnicului Neagu din anul 1505.

La intoarcere am luat-o pe malul Argesului, ne-am catarat pe tiroliana de la La Catzarat apoi am continuat pe dig. Copiii debordau de energie, asa ca in loc sa tina drumul drept, au ales sa urce si sa coboare malul de pamant iar si iar, precum niste veritabili Hopa-mitica:) Dupa ce ne-am despartit cu greu de dig, am reintrat in padure pe la ocolul silvic si, cum bateriile nu erau inca epuizate, la cererea copiilor am facut niste mici ocoluri pe la foisoare si pe la lac.

A fost o zi minunata, cu multa veselie si puzderie de luminite in ochii copiilor:) “Cand mai mergem?” si “cand e tura viitoare?” ne-au tot intrebat pe drum!
Jos palaria si pentru cum s-au descurcat copiii! La final, dupa mai bine de 30 km de pedalat, au incheiat en fanfare, cu un sprint de 500 m! 

Foto: Tabere cu Suflet

3 thoughts on “Prin Codrii de Arama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s