Inca un Weekend Activ pe 2 Roti

Manastirea ChiajnaWeekendul acesta am fost cu bicicletele prin Codrii de Arama, iar copiii s-au simtit atat de bine incat, simtind probabil si nostalgia schimbarii anotimpurilor, ne-au intrebat de mai multe ori “cand mai mergem cu bicicleta”🙂 Asa ca ne-am gandit sa le facem o bucurie si sa mai iesim o data cu bicicletele:) Vom incheia asadar sezonul cu tura clasica din jurul Lacului Morii, in care vom vizita ruinele impresionante ale unei uriase Manastiri si ii vom afla Povestea!

Zona din jurul Lacului Morii este plina de istorie! A fost locuita inca de acum 5000 de ani iar astazi gasim aici o multime de obiective interesante: ruinele  Manastirii Chiajna (sec. XVIII), un Fort inaltat de Regele Carol pentru apararea Bucurestiului, un sit arheologic cu locuinte vechi de 5000 de ani, o Gradina Zoologica si, nu in ultimul rand, Lacul Morii, cu aleile sale de bicicleta si cu Insula Ingerilor! Din pacate, accesul este limitat la unele dintre ele din cauza carantinei in perioada 20 noiembrie – 3 decembrie, asa ca daca zona nu iese din carantina vom modifica putin traseul, in sensul ca vom merge doar pe malul nordic si vom vizita Manastirea Chiajna, care se afla de  fapt in cartierul Giulesti din Bucuresti!

Iata cateva informatii despre obiectivele din zona:

Manastirea Chiajna a fost inceputa de domnitorul fanariot Alexandru Ipsilant (1774-1782) si finalizata de Nicolae Mavrogheni (1786-1790). Biserica Manastitii impresionează prin măreţia sa, fiind cea mai mare biserică ce s-a construit la vremea respectiva. Legenda spune că Manastirea este blestemata caci nu a apucat sa fie sfintita, caci turcii, vazand zidurile groase, ca de fortareata, au tras cu tunul in ea chiar inainte de sfintire. Afla mai multe

Fortul Chiajna este ultimul punct din inelul de fortificatii construit in anii 1885-1899 si menit sa apere Capitala în cazul unor eventuale atacuri inamice. Forturile, in numar de 18, se intind pe toată lungimea de 70 km a centurii si sunt considerate o adevarata comoară arhitecturală. Afla mai multe

TabereCuSuflet.0180Gradina zoologica de la Chiajna nu este mare, insa este destul de bogata. Adaposteste o pereche de lei, mai multe lame (dintre care una ne-a cucerit cu fata ei simpatica), rate exotice, caprioare, struti, ratoni, si multe alte animale interesante:) Afla mai multe

Padurea Rosu este o oaza de verdeata in mijlocul orasului! Are o forma circulara si o suprafata de aproape 1 km patrat si este strabatuta de o retea de poteci ce pot fi parcurse cu bicicleta. Si este curata, cel putin pe unde am fost noi:) Afla mai multe

Lacul Morii este cel mai mare lac din București. Are o suprafață de 246 ha si se afla in NV capitalei, intre cartierele Crangasi, Giulesti si satul Rosu. In partea de nord a lacului se află „Insula Îngerilor”, de fapt o peninsulă legată de malul lacului printr-un istm îngust de pământ. Afla mai multe

*

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura Velo cu respectarea masurilor pentru practicarea sporturilor individuale

Unde: Crangasi – Rosu – Chiajna

Cand: Sambata, 5 decembrie

Obiective: Lacul Morii, Manastirea Chiajna. Daca ni se va permite, vom vedea si Fortul Chiajna si Padurea Rosu

Cine: Iesire deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Traseu: Dificultatea traseului este redusa. Lungimea traseului este de 25 km iar diferenta de nivel este nesemnificativa. Se merge pe alei betonate, drumuri de pamant si asfalt. Timpul estimat de parcurgere este de 3-4 ore.

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grup restrans si vom respecta regulile igiena si de distantare fizica atat in timpul mersului cat si in timpul pauzelor.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa la inceputul turei, produs energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cu o saptamana inainte.

Cat costa: 30 lei. Reducere 20% pentru posesorii de carduri carduri Weekend Activ Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Prognoza meteo: Deocamdata se anunta vreme buna pentru weekendul 5-6 decembrie, cu maxime de 9 grade si fara ploaie. De altfel se pare ca nu vom avea parte de precipitatii nici pana atunci. Suntem insa departe iar prognoza se poate schimba, de aceea va rugam sa urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Am incercat sa acoperim toate informatiile despre aceasta tura. Pentru orice alte detalii, va rugam nu ezitati sa ne contactati. Va multumim si va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s