Liber la Schi

Liber la SchiPeste doar o saptamana incepe prima Tabara de Schi, iar autoritatile ne dau vesti bune:) “Activitatea se desfasoara” a anuntat seful Dispeceratului pentru Situații de Urgență in cadrul unei conferinte de presa, partiile sunt deschise iar teleschiul si telescaunul vor functiona normal, doar telecabinele vor avea anumite reglementari!In ultima sedinta a Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență a fost adresata, in sfarsit, problema schiului! Iata pasajele relevante:

Astăzi a avut loc la orele 17.00 întrunirea online a Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență. A fost prezentată analiza situației realizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenției, bineînțeles, luând în considerare toate aspectele semnalate de Institutul Național de Sănătate Publică și a fost evaluată situația epidemiologică, motiv pentru care propunerea este de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile, păstrând măsurile existente actualmente, deci la acest moment, adăugând o singură măsură și anume: organizarea și desfășurarea activității operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri. Activitatea se desfășoară, dar cu o reglementare care va fi stabilită printr-un ordin comun al miniștrilor menționați anterior, care va stabili cum se desfășoară activitatea de transport pe cablu. Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele, acestea toate vor funcționa mai departe în condiții de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînțeles, la toate entitățile care sunt aflate inclusiv în stațiuni, respectiv restaurante și alte zone unde pot avea loc activități comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective.

Pârtiile sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, adică la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărârile de guvern și au fost prestabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri, la fel, distanțarea, acestea toate trebuie să fie respectate. Bineînțeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniștrilor care stabilește regulile pentru transportul pe cablu, care este singurul loc care nu este reglementat la acest moment și unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui, dacă acesta este aglomerat. Dacă reușim să scădem capacitatea la 50% și să fie mai puțină lume și, bineînțeles, respectând portul măștii şi distanțarea, atunci riscul scade.

Vezi si Hotararea CNSU 58 / 10.12.2020

Sursa: gov .ro
Foto: Tabere Cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s