Marea Galopiada – Pe urmele Eroilor

Calare pe Carari de Munte Tabara Marea Galopiada a continuat cu o noua zi plina de frumusete:) De data aceasta am mers pe un alt traseu, mai lung si mai solicitant! Pe drum am vazut Mausoleul de la Mateias, precum si urmele luptelor din Primul Razboi Mondial!
Ca de obicei, Trapul si Galopul nu au lipsit din meniu 🙂

De dimineata, dupa inviorare, am tesalat calutii, i-am inseuat, apoi a incalecat si am pornit la drum. De data aceasta am luat-o direct la deal, inspre pintenul de calcar al Mateiasului. Mai intai am calarit printre fanetele de la marginea satului,  apoi am drumul a devenit mai abrupt si am urcat o prima treapta din impresionantul zid al Cetatii Mateiasului. De aici am cotit spre soare rasare, pe un drum lin, ce urca usor pe un platou placut si frumos, marginit de niste pini uiasi. La marginea platoului am trecut pe sub banda de la cariera de calcar, apoi padurea de pini a lasat locul unor dealuri molcome, pe care se intindea o faneata nesfarsita. La un moment dat drumul a inceput sa coboare printre doua transee uriase, ca niste cicatrici fara capat, iar deasupra noastra a aparut Crucea Mausoleului de la Mateias. Copiii au intrebat daca este o biserica, iar noi am folosit prilejul pentru a le povesti despre luptele eroice care s-au dat pe aceste dealuri in urma cu mai bine de 100 de ani.
La intoarcere am avut cateva portiuni intinse, de galop, dar si niste rape pe care a trebuit sa le sarim pe cal.
Dupa-amiaza am mers pe un traseu mai scurt – cel din prima zi, insa, spre bucuria noastra, progresele au fost vizibile iar copiii s-au descurcat de minune 🙂
Seara am avut Talent Show, apoi am dansat la focul de tabara 🙂

Iata un film si cateva poze de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s